Ambassadeur Boudewijn Zenden

Boudewijn Zenden; ambassadeur voor Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden

Oud-voetbalinternational Boudewijn Zenden zet zich in voor het Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden. Deze business club haalt samen met het bedrijfsleven in Limburg geld op voor wetenschappelijk kankeronderzoek in Limburg. Door middel van de lidmaatschappen maar ook het eigen evenement Five4Five (wandelen, hardlopen of fietsen door Eijsden-Margraten). Twee keer per jaar tijdens netwerkbijeenkomsten in het Maastricht UMC+ laten zij de “Business Vrienden” zien aan welke onderzoeken het geld wordt besteed.

Net als veel mensen is ook Boudewijn Zenden in zijn omgeving geconfronteerd met kanker, zo verklaart hij zijn motivatie om zich in te zetten voor het binnenhalen van extra fondsen voor het onderzoek naar kanker. “Als topsporter moet je altijd honderd procent van jezelf geven, dit doen kankerpatiënten ook.” aldus Boudewijn Zenden. “Door als ambassadeur bij te dragen aan vernieuwend en innovatief onderzoek kunnen we patiënten een extra steun in de rug geven in hun strijd tegen kanker”   

Nog steeds stijgt wereldwijd het aantal mensen dat in aanraking komt met kanker, omdat ze zelf ziek worden of een vriend, familielid of partner ziek wordt. Gezondheid is een groot goed. In goede gezondheid oud worden, wil iedereen.

Als er dan toch iets aan je gezondheid mankeert, hoop je op de beste behandeling dichtbij huis. Meer wetenschappelijk onderzoek resulteert in goede zorg en betere behandeling dichtbij, in Limburg. Dat is waar het Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden zich hard voor maakt.

 
Foto gemaakt door Photostique