Five for Five: loop, fiets of wandel mee voor het goede doel

09-04-2014 | 00:00

Op 17 mei a.s. wandelt, fietst of loopt heel Limburg voor Kankeronderzoek in Limburg, althans dat is het doel van de Business Vrienden van dit speciale fonds dat onderzoek naar bestrijding en behandeling van kanker ondersteunt. Er is in de gemeente Eijsden-Margraten een mooi en sportief parcours uitgezet dat langs de dorpen Sint Geertruid, Banholt, Noorbeek/Bergenhuizen en Mheer voert. Iedereen kan meedoen voor minimaal € 25,- en op deze manier zijn steentje bijdragen aan dit goede doel.

Five for five is een sportieve prestatietocht voor familie, vrienden, kennissen en bedrijven. Er is een parcours voor runners en wandelaren en er is er een voor fietsers, met stijgingspercentages van 6% tot 12%. De bedoeling is dat de fietsers, individueel of in teamverband, vijf rondjes van 12,35 kilometer fietsen, wat een gemiddeld hoogteverschil oplevert van een stevige col in de Alpen of de Pyreneeën. De runners en wandelaars rennen of lopen, in teams van 5 personen, een rondje (deels hetzelfde parcours) in tegengestelde richting. Langs het parcours zijn vijf pleisterplaatsen waar wordt gezorgd voor versnaperingen, muziek en gezelligheid.

Een op de drie Limburgers wordt direct of indirect geconfronteerd met deze vreselijke ziekte. Five for Five is de manier om te laten zien dat we samen wel degelijk het verschil kunnen maken: een sportieve prestatie neerzetten en tegelijkertijd geld bij elkaar brengen.

Het Kankeronderzoekfonds Limburg (www.kankeronderzoekfondslimburg.nl) is een aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ gelieerde stichting die extra gelden werft voor medisch wetenschappelijk onderzoek naar de preventie en behandeling van kanker. Resultaten komen, via Maastricht UMC+, ook bij de andere ziekenhuizen in Limburg terecht. De komende jaren zal er extra aandacht zijn voor drie veel voorkomende soorten: longkanker, borstkanker en dikke darm¬kanker. Daarnaast wordt het speciale project "natural killer cells", een nieuwe vorm van immunotherapie, ondersteund.

De fruitigste gemeente van Zuid-Limburg met een sterk verenigingsleven en onderlinge sociale verbondenheid omarmt dit goede doel. Aandacht voor een gezond en sportief leven is een belangrijk speerpunt voor de gemeente. Five for Five past daar helemaal bij. Een afvaardiging van het gemeentebestuur zal dan ook acte de présence geven.

Mee doen is heel eenvoudig. Op de website www.five4five.nl, staat alle informatie incl. een speciale aanmeldknop. De rest wijst zich vanzelf. We zien u graag op 17 mei in Eijsden-Margraten, om de sfeer te proeven of zelf actief mee te doen.