Navenant Aspergeweekend succes!

10-05-2016 | 00:00

Op 7 en 8 mei jl. vond het Navenant Aspergeweekend plaats. Ook dit jaar was de opbrengst voor het Kankeronderzoekfonds Limburg. Maar liefst € 90.000,- werd opgehaald voor het killercell project van prof. dr. Gerard Bos.

Zaterdag 7 mei trok een Classiccarrally van Hostellerie de Hamert naar Restaurant Da Vinci. Tijdens deze rally maakten de rallyrijders kennis met heerlijke Limburgse producten. De dag werd afgesloten met een gezellig walking dinner bij Da Vinci. Het Groot Limburgs Aspergediner, toe aan de tiende editie, vond traditiegetrouw op moederdag plaats. Margo Reuten en Petro Kools van Da Vinci serveerden de gasten verrassende bereidingen van asperges. Navenant-founder Jan Hol werd door burgemeester Stef Strous benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid.
 Tijdens de veiling werd het recordbedrag van € 90.000,- opgehaald. Het topstuk was een door chef Margo gemaakt kunstwerk. Daarnaast vond er een bijzonder optreden plaats van de vier beste Nederlandse klassieke zangers Ernst Daniël Smid, Marco Bakker, Henk Poort en Sef Thissen.

Onze speciale dank gaat uit naar Jan en Wies Hol, Anouck Oomen, Margo Reuten, Petro Kools, Sjra Puts en alle anderen die zich ingezet hebben voor dit weekend met deze geweldige opbrengst. Uiteraard bedanken wij de deelnemers aan de rally en de gasten die aanwezig waren bij het fantastische diner in restaurant Da Vinci in Maasbracht.

Het Navenant Aspergeweekend werd georganiseerd door Navenant Magazine, de Navenant Foundation, Restaurant Da Vinci, Rotaryclub Leudal en de Confrérie de l'Asperge Limbourgondië.