“Maak kennis met” Business Vriend Jo Janssen


Ik ben Jo Janssen (61 jaar), al heel lang getrouwd met Anja en vader van 3 dochters die inmiddels al hun eigen nestje hebben gebouwd. Bijna 32 jaar ben ik directeur van Heuschen & Schrouff Oriental Food, gevestigd in Landgraaf. Natuurlijk willen we als bedrijf ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en goede doelen ondersteunen, maar specifiek voor het Kankeronderzoekfonds zit er voor mij ook wel een persoonlijke drijfveer achter. In 2012 kreeg ik zelf de gevreesde diagnose en dan staat de wereld toch wel op zijn kop.

 Blije klanten

Als groothandel in Aziatische levensmiddelen proberen we de Europese eettafel te verrijken met de authentieke smaak uit Azië. Dat doen we door ongeveer 4.600 verschillende producten te importeren. Die verkopen we vervolgens door in heel Europa aan kleine speciaalzaken, grote supermarktketens en foodservicebedrijven. Samen met ruim 350 medewerkers proberen we onze klanten happy te maken. “We connect People & Cultures” is ons motto. De passie die onze medewerkers in dit motto leggen heeft zeker een positieve uitwerking op ons succes.

 Beide benen op de grond

In ons bedrijf ben ik wel gewend aan heel wat rollercoaster momenten, echter de afgelopen jaren is de groei van onze activiteiten echt duizelingwekkend te noemen. Dit jaar gaan we bijna de € 200 miljoen aantikken. Als je al enkele jaren met 20% per jaar groeit, dan kun je je voostellen dat dit ook met de nodige uitdagingen gepaard gaat. Dat is allemaal heel spannend en gaat gepaard met veel adrenaline, maar vooral dan is het goed om af en toe een moment van reflectie in te bouwen en met beide beentjes op de grond te blijven. Dit heb ik onder andere gevonden in mijn lidmaatschap van de Businessvrienden Kankeronderzoekfonds Limburg.

 Dankbaar

Natuurlijk willen we als bedrijf ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en goede doelen ondersteunen, maar specifiek voor het Kankeronderzoekfonds zit er voor mij ook wel een persoonlijke drijfveer achter. In 2012 kreeg ik zelf de gevreesde diagnose en dan staat de wereld toch wel op zijn kop. Gelukkig hebben de operaties en behandelingen allemaal goed uitgepakt en alles is weer vergeten. Ik zal echter nooit vergeten hoe goed ons zorgsysteem is en hoe de zorgmedewerkers zich inzetten om je beter te maken. Zeker moeten we daarbij ook denken aan al die mensen die dagelijks op de achtergrond bezig zijn met research en onderzoeken, zodat er weer snellere en effectievere genezingsresultaten bereikt kunnen worden. Het zou immers toch geweldig zijn als bijvoorbeeld de killerceltherapie er snel gaat komen. Opruimen die kankercellen!! En dat dan patiënten niet alleen hier, maar wereldwijd voordeel van deze behandeling kunnen hebben.

Voor dit soort onderzoek is en blijft uiteraard veel geld nodig.

 Ik ben dankbaar dat ik privé en met mijn bedrijf kan bijdragen aan het Kankeronderzoekfonds Limburg. Ik hoop dat velen zullen volgen.

 Groet, Jo Janssen